Oppskrift på Kyllingsalat med blåmuggostdressing, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kyllingsalat med blåmuggostdressing

Blåmuggost er godt egnet som ingrediens i dressing. Med saftig, grillet kylling og salat, blir dette raskt et festmåltid på en hverdag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Kjøp gjerne en varm ferdiggrillet kylling i ferskvaredisken hos ditt supermarked, eller velg en vakuumpakket variant. Har du ekstra med tid kan du steke noen rå kyllingbryst i en panne med smør i 2-3 minutter på hver side, og la ettersteke på lav varme under lokk til gjennomstekt, i ca. 10 minutter.

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon i ca. 5 min., til bitene er sprø. Rør underveis. Ha over på en tallerken med tørkepapir, slik at fettet renner av.

  2. Rist rugbrødskive gylne på begge sider i en tørr panne, på høy varme, i 1-2 minutter per side.

    Bruk eventuelt en brødrister.

  3. Smuldre blåmuggost i en bolle og ha i gressløk, rømme, majones og melk. Mos godt med en gaffel, og rør sammen. Dressingen skal være litt klumpete.

    Du kan variere hvor kraftig smaken av blåmuggost er i dressingen ved å ta mer eller mindre ost i. Smak deg fram.

  4. Dander eple på fat eller tallerkener sammen med salat, kylling, fennikel og løk. Topp med dressing og sprøstekt bacon. Dryss med ekstra finhakket gressløk. Server ristet rugbrød med smør til.