Oppskrift på juleskinke med waldorfsalat

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Juleskinke og Waldorfsalat på rømmen

Waldorfsalaten ble kreert rundt 1890 og vekket stor begeistring pga. den friske kombinasjonen av frukt og grønnsaker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Steketermometer
TIPS!: Det er også vanlig å bruke en lik blanding av stivpisket krem og majones som dressing til denne lekre salaten. 

Slik gjør du

Juleskinke

  1. Pakk skinke inn i aluminiumsfolie og legg den i langpannen. Stikk et steketermometer i midten.

  2. Stek skinken i stekeovnen ved 125 ºC til steketermometeret viser 72ºC.

    Hvis du heller ønsker det, kan skinken legges i kokende vann og trekke ved 90 ºC. Det vil ta ca. 2 timer for en 2 kg stor skinke å bli ferdig.

  3. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Skjær i skiver og server varm eller kald med Waldorfsalat til.

Waldorfsalat

  1. Bland eple, ananas, stangselleri, kål, druer og nøttekjerner i en bolle, men hold igjen noen druer og hele nøtter til pynt.

  2. Rør dressingen forsiktig inn i salaten og pynt med hele druer og nøtter til slutt.

Dressing

  1. Bland rømme, sennepssaus, sitronsaft og sukker og smak den godt til med ev. mer sitronsaft og sukker.