Oppskrift på Gratinert juleskinke og Waldorfsalat
0

Gratinert juleskinke og Waldorfsalat

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Waldorfsalaten ble kreert rundt 1890 og vekket stor begeistring på grunn av den friske kombinasjonen av frukt og grønnsaker. Sammen med sennepsgratinert juleskinke har du garantert en fulltreffer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Juleskinke

1 kilogramjuleskinke, benfri

Gratinering

1 desilitersterk sennep
1 spiseskjeflytende honning
1 teskjebrunt sukker
¼ teskjemalt nellik
1 teskjepotetmel
1 stkeggeplomme
½ teskjesalt
3 spiseskjegriljermel, eller brødkrumme
50 gramTINE Meierismør

Waldorfsalat

3 stksyrlige epler
2 stkstangselleri
2 stkananasringer
100 gramdruer
100 gramhodekål
1 desilitervalnøtter, eventuelt hasselnøtter

Dressing

2 desiliterTINE Kremfløte
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %, eller Seterrømme
2 spiseskjesennep
4 teskjesitronsaft
2 teskjesukker

Slik gjør du det

    Juleskinke

  1. Pakk skinke inn i aluminiumsfolie og legg den i langpannen. Stikk et steketermometer i midten.
  2. Stek skinken i stekeovnen ved 125 ºC til steketermometeret viser 72ºC. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien.

    Tips:

    Hvis du heller ønsker det, kan skinken legges i kokende vann og trekke ved 90 ºC. Det vil ta ca. 2 timer for en 2 kg stor skinke å bli ferdig.

  3. Gratinering

  4. Bland sammen sennep, honning, sukker, malt nellik, potetmel, egg og salt. Bre et tynt lag over skinken, dryss over brødkrumme og legg på noen klatter smør.
    Gratinert juleskinke og Waldorfsalat
  5. Gratiner skinken ved 225 ºC i ca. 15 min til den er gyllen.
  6. Waldorfsalat

  7. Skjær epler i terninger og dynk gjerne med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Stangselleri og ananas skjæres i biter og druer deles i to. Finsnitt kål og grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
  8. Visp kremfløte lett og bland i rømme, sennep, sitronsaft og sukker. Rør forsiktig sammen før du tilsetter epler, stangselleri, ananas, kål og valnøtter, som vendes lett i dressingen. Pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.

Tips:

Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.

Kommentarer

Produkter i oppskriften