Oppskrift på Sveler med syrnet melk

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sveler med syrnet melk

Oppskrift på små, tykke sveler er så godt som uimotståelige. Svelene er perfekt kosemat og er også fine å ha med seg i sekken på tur. Toppingen kan varieres i det uendelige; både sukker, smør, syltetøy, bær, rømme, kesam, sirup og brunost er sikre vinnere til sveler.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du stekepanne med et slippbelegg er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen og du får et jevnere stekeresultat. Samtidig tilfører smør en god smak

Slik gjør du

  1. Smelt smøret. Visp deretter luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så Skumma Kulturmjølk og det smeltede smøret.

  2. Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Bland alt til en klumpfri røre. La gjerne røren svelle (hvile) i 20 minutter før steking.

  3. Varm stekepanne eller en takke til middels varme og legg i en liten øse med røre.
    Stek svelene på begge sider til de er gyldne og fine.

  4. Server dem nystekte, med bringebær, granateple og sjokoladesaus. Det er også godt med syltetøy og rømme eller vaniljekesam til.