Oppskrift på Spooky amerikanske pannekaker
0

Spooky amerikanske pannekaker med gresskar

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Halloween-frokosten blir litt skumlere med scary gode gresskarpannekaker, kremspøkelser og rennende karamellsaus.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
400 gramhermetisert gresskarpuré
1 stkegg
5 desiliterhvetemel
3 spiseskjebrunt sukker
2 teskjebakepulver
1 teskjemalt allehånde
1 teskjemalt kanel
½ teskjemalt ingefær
½ teskjesalt
75 gramTINE Meierismør

KREMSPØKELSER

3 desiliterTINE Kremfløte
125 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 spiseskjemelis
1 spiseskjesitronsaft

KARAMELLSAUS

1 ½ desilitersukker
1 desilitervann
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ desiliterTINE Kremfløte
4 spiseskjehakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

  1. Lag karamellsausen først. Smelt sukker med vann i en liten gryte uten omrøring til det begynner å boble. Dra gryten av varmen, rør inn smør og fløte. Vend inn hakkede nøtter og avkjøl til romtemperatur.

    Tips:

    Vil du ha en tykkere karamellsaus reduserer du mengden fløte til 1 dl og lar sausen avkjøle seg helt i kjøleskapet.

  2. Pisk sammen melk, gresskarpuré og egg. Rør inn mel, brunt sukker, bakepulver, allehånde, kanel, ingefær og salt til en glatt, tykk røre.
  3. La røren svelle i ca. 30 minutter. Smelt smør i en panne og hell i røren. Bland godt.
  4. Stek små, tykke pannekaker i pannen med litt ekstra smør til gylne på begge sider. Hold pannekakene varme i ovnen på 60 °C mens resten stekes.
  5. Pisk kremfløten til spøkelsene stiv. Ha i kremost, melis og sitronsaft og pisk godt sammen til en luftig krem. Ha kremen over i en sprøytepose.
  6. Server pannekakene med karamellsaus med nøtter over. Sprøyt små kremdotter formet som spøkelser på toppen og lag øyne med biter av nøtter.

Tips:

For ekstra ekstravaganse kan du drysse over hakket sjokolade ved servering. Finner du ikke gresskarpuré på boks, kan du lage din egen ved å koke gresskarkjøtt mykt med litt vann og så kjøre den til puré med en klatt smør.

Kommentarer

Produkter i oppskriften