Oppskrift på Spooky amerikanske pannekaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Spooky amerikanske pannekaker med gresskar

Halloween-frokosten blir litt skumlere med scary gode gresskarpannekaker, kremspøkelser og rennende karamellsaus.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: For ekstra ekstravaganse kan du drysse over hakket sjokolade ved servering. Finner du ikke gresskarpuré på boks, kan du lage din egen ved å koke gresskarkjøtt mykt med litt vann og så kjøre den til puré med en klatt smør.

Slik gjør du

 1. Lag karamellsausen først. Smelt sukker med vann i en liten gryte uten omrøring til det begynner å boble. Dra gryten av varmen, rør inn smør og fløte. Vend inn hakkede nøtter og avkjøl til romtemperatur.

  Vil du ha en tykkere karamellsaus reduserer du mengden fløte til 1 dl og lar sausen avkjøle seg helt i kjøleskapet.

 2. Pisk sammen melk, gresskarpuré og egg. Rør inn mel, brunt sukker, bakepulver, allehånde, kanel, ingefær og salt til en glatt, tykk røre.

 3. La røren svelle i ca. 30 minutter. Smelt smør i en panne og hell i røren. Bland godt.

 4. Stek små, tykke pannekaker i pannen med litt ekstra smør til gylne på begge sider. Hold pannekakene varme i ovnen på 60 °C mens resten stekes.

 5. Pisk kremfløten til spøkelsene stiv. Ha i kremost, melis og sitronsaft og pisk godt sammen til en luftig krem. Ha kremen over i en sprøytepose.

 6. Server pannekakene med karamellsaus med nøtter over. Sprøyt små kremdotter formet som spøkelser på toppen og lag øyne med biter av nøtter.