Pannekaker med kanelsnurr

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Amerikanske pannekaker med kanelsnurr er ekstra gode. Med et fyll av smør, sukker og kanel blir de fantastiske.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramTINE Meierismør, til steking
3 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
¼ teskjesalt
1 spiseskjesukker
3 stkegg
4 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Kanelfyll

50 gramTINE Meierismør, til steking
2 desiliterbrunt sukker
1 spiseskjekanel

50 gramTINE Meierismør, til steking

Til servering

3 desiliterKesam® Vanilje
2 stkepler

Slik gjør du det

  1. Smelt smør og pisk sammen med hvetemel, bakepulver, salt, sukker, egg og melk til en jevn røre uten klumper. La svelle i 20 minutter.
  2. Fyll

  3. Bland romtemperert smør med brunt sukker og kanel. Ha blandingen i en sprøytepose.

    Tips:

    Om du ikke har sprøytepose kan du bruke en brødpose. Fyll posen og klipp hull i et av hjørnene. 

  4. Ha en liten øse med røre i en varm panne med litt smør til gyllen på undersiden. Lag en spiral med kanelfyll på toppen før lappen snus og stek raskt på andre siden. Stek til det ikke er mer røre igjen.

    Tips:

    Tørk pannen mellom hver stekerunde slik at lappene løsner lett.

  5. Til servering

  6. Del eple i tynne skiver og server til lappene med litt vaniljekesam.

Tips:

Du kan fylle lappene med andre ting som syltetøy eller vaniljekrem. Pass på at du ikke bruker for mye fyll og juster varmen slik at lappene stekes nesten ferdige på den ene siden før du snur dem med fyllet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften