Oppskrift på Ovnspannekake
0

Ovnspannekake

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pannekakerøre stekt i form er et godt alternativ til de tradisjonelle pannekakene. Servert med bacon og tyttebær, er dette smaker som de fleste liker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 grambacon, i terninger
3 desiliterhvetemel
1 teskjesalt
6 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller en annen melketype
3 stkegg
4 spiseskjeTINE Meierismør, smeltet

Til servering:

4 spiseskjeTINE Meierismør, smeltet
2 desilitertyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 225 °C.
  2. Stek bacon i en stekepanne.

    Tips:

    Legg baconet i en sikt eller på kjøkkenpapir, slik at fettet renner fra.

  3. Ha mel og salt i en bolle. Rør inn melk, litt og litt, slik at det ikke blir klumper. Pisk inn egg.

    Tips:

    Bruk gjerne en håndmikser til å kjøre røren jevn.

  4. Smør en stor ildfast form med smør og ha i røren. Dryss over bacon, og stek midt i ovnen i ca. 25 min.
  5. Skjær pannekaken i biter og server med smeltet smør og tyttebærsyltetøy.

Tips:

Server med stekte eplebåter og en frisk salat. Kokte poteter passer også til hvis man er ekstra sulten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften