Oppskrift på Eggehvitefrittata, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eggehvitefrittata

Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med tomatsalat og cheddardipp.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Panne eller ildfast form

Slik gjør du

  1. Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.

  2. Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.

  3. Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.

    Bruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.

  4. Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.

  5. Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.

  6. Bland sammen cheddar og melk til glatt dipp.