Oppskrift på Eggehvitefrittata
0

Eggehvitefrittata

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med tomatsalat og cheddardipp.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Panne eller ildfast form

Ingredienser

2 spiseskjeTINE Meierismør
300 gramblandet sopp, i tynne skiver
9 stkeggehviter
3 stkegg
1 pakkebladpersille, grovhakket
½ teskjesalt
½ teskjekvernet hvit pepper

Tomatsalat:

10 stkcherrytomater, delt i to
2 spiseskjebalsamicoeddik
4 spiseskjeolivenolje
½ teskjesalt
¼ teskjekvernet sort pepper

Cheddardipp:

1 begerTINE Smørbar Cheddar
½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.
  2. Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.
  3. Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.

    Tips:

    Bruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.

  4. Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.
  5. Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.
  6. Bland sammen cheddar og melk til glatt dipp.

Kommentarer

Produkter i oppskriften