Oppskrift på Egg og grønnkålpanne med Norvegia

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Egg - og grønnkålpanne med Norvegia

I travle hverdager er egg ofte redningen som her - en rask panne med stekte poteter, grønnkål, chorizo, frisk timian og et godt dryss med deilig ost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan variere retten med andre typer pølser og pålegg eller om du vil lage den helt uten, smaker det også godt. Grønnkål kan fint erstattes med spinat eller ruccola. 

Slik gjør du

  1. Ha vann i en kjele og kok potetene i ca 15 minutter.

  2. Fjern stilkene på grønnkålen og del i store biter. Riv Norvegia eller bruk ferdig revet ost. Del potene i terninger.

  3. Varm opp smør i en stekepanne på litt sterk varme. Ha i poteter, la dem steke til de er gylne.

  4. Tilsett grønnkål, dryss over pepper og salt. La det surre sammen i 1-2 minutter til grønnkålen skifter farge og faller litt sammen. Rør av og til. Tilsett chorizo, skru ned til svak varme.

  5. Knekk egg over ingrediensene, legg på lokk og la det steke videre til eggehviten har stivnet og plommen fortsatt er rennende.

  6. Dryss over revet Norvegia og frisk timian. Stikk hull på plommen, server straks.