Oppskrift på Svigermors rømmegrøt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Svigermors rømmegrøt

Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Hvis det skal bli ekte rømmegrøt, må du bruke seterrømme, og gjerne erstatte skummet melk med helmelk.

Slik gjør du

  1. Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk.

  2. Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ta det ikke av platen.

  3. Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Den blandede grøten skal da igjen gi fra seg smør. Ta det ikke av. Det skal være i grøten.

  4. Smak grøten til med salt og server den rykende varm med kanel og sukker.