Oppskrift på Svigermors rømmegrøt
2

Svigermors rømmegrøt

(47)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

¾ desilitersemulegryn
7 ½ desiliterTinemelk® Skummet fettfri melk
7 ½ desiliterTINE Seterrømme
1 ½ desiliterhvetemel
½ teskjesalt
littkanel
littsukker

Slik gjør du det

  1. Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk.
  2. Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ta det ikke av platen.
  3. Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Den blandede grøten skal da igjen gi fra seg smør. Ta det ikke av. Det skal være i grøten.
  4. Smak grøten til med salt og server den rykende varm med kanel og sukker.

Tips:

Hvis det skal bli ekte rømmegrøt, må du bruke seterrømme, og gjerne erstatte skummet melk med helmelk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften