Sommerens rømmegrøt

  Oppskrift på Sommerens rømmegrøt

  Rømmegrøt er servert gjennom lange tider i Norge og det finnes mange oppskrifter avhengig av hvor man befinner seg i landet. Mange liker å servere grøten til spekemat, men den smaker også veldig godt med fisk, forskjellige friske bær eller tørkede frukter.

  • Vanskelig?

   Middels
  • Tid

  TIPS: Bland gjerne syrnet melk i den søte melken, for eksempel TineMelk kultur.
  porsjoner

  Du trenger

  5 dl TINE Seterrømme
  2 dl hvetemel
  5 dl TineMelk Hel
  1 ts salt

  Tradisjonelt tilbehør:

  1 dl sukker
  2 ts malt kanel
  2 dl rosiner
  8 dl rød saft eller den saften du liker best

  Slik gjør du

  1. La rømmen koke under lokk i ca.2 minutter. Dryss i halvparten av melet mens du rører hele tiden. Da vil smøret piple frem.

  2. Ta ut smøret med en spiseskje og hold det varmt i en liten smørskål. Dryss i resten av melet og rør godt. Spe med melk under røring til grøten er jevn og passe tykk. Smak til med salt like før servering.

  3. Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne mer. Spe da med mer melk til passe konsistens. Server med sukker, kanel, rosiner og det varme smøret.

  4. Sett gjerne frem forskjellig tilbehør og dryss til grøten slik at hver og en kan ta det som faller i smak. For eksempel tørkede aprikoser, nøtter, revet brunost, likørmarinerte bær, friske bær osv. Tørket og speket kjøtt og fisk smaker også godt til rømmegrøt.

  Gi din vurdering: