Sommerens rømmegrøt

    Oppskrift på Sommerens rømmegrøt

    Rømmegrøt er tradisjonsrik norsk kost, og oppskriftene varierer fra sted til sted. Dette er en sommerlig grøtoppskrift.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    TIPS: Mange liker å servere spekemat til grøten, men sett gjerne frem forskjellig tilbehør og dryss til grøten slik at hver og en kan ta det som faller i smak. Tørkede aprikoser, nøtter, revet brunost, rosiner, likørmarinerte bær og friske bær.
    porsjoner

    Du trenger

    5 dl TINE Seterrømme
    2 dl hvetemel
    5 dl TineMelk Hel
    1 ts salt

    Tradisjonelt tilbehør:

    1 dl sukker
    2 ts kanel
    8 dl rød saft
    400 g diverse spekemat

    Slik gjør du

    1. La rømme koke under lokk i ca. 2 minutter. Dryss i halvparten av melet mens du rører hele tiden. Da vil det piple frem smør.

    2. Ta ut smøret med en spiseskje og hold det varmt i en liten smørskål. Dryss i resten av melet og rør godt. Spe med melk under røring til grøten er jevn og passe tykk. Smak til med salt like før servering.

    3. Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne mer. Spe da med mer melk til passe konsistens. Server med sukker, kanel, det varme smøret og et fat med spekemat.

    Gi din vurdering: