Hjemmelaget rømmegrøt

Hjemmelaget rømmegrøt

71
417
Middels30 min
Prøv vår gode oppskrift på rømmegrøt. Rømmegrøt er tradisjonsrik norsk kost, og oppskriftene varierer fra sted til sted. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Tradisjonelt tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    La rømme koke under lokk i ca. 2 minutter. Dryss i halvparten av melet mens du rører hele tiden. Da vil det piple frem smør.

  2. 2

    Ta ut smøret med en spiseskje og hold det varmt i en liten skål, slik at du kan servere det på grøten til slutt. Dryss i resten av melet og rør godt. Spe med melk under røring til grøten er jevn og passe tykk. Smak til med salt like før servering.

  3. 3

    Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne mer. Spe da med mer melk til passe konsistens. Server grøten med smørøye, sukker og kanel.

Tips

Server med spekemat, jordbær og deilig brød eller flatbrød. Et godt tips er å toppe grøten med ekstra timian. En spennende vri på en klassisk rett.

Del denne oppskriften: