Oppskrift på semulepudding med mandler og bringebærsaus, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Semulepudding med mandler og bringebærsaus

Semulepudding er en nydelig, tradisjonell dessert som kan lages god tid i forveien. Med en frisk bringebærsaus blir det en perfekt norsk dessert.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du en enklere variant, lar du puddingen stivne i en bolle og serverer noen skjefuller i dype tallerkener med saus.

Slik gjør du

  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med melk og semulegryn og kok opp. La småkoke under omrøring, ca. 15 minutter eller til grynene er møre. Fjern vaniljestangen.

  2. Visp sukker og egg sammen. Tilsett litt varm grøt under stadig omrøring. Hell eggeblandingen tilbake i gryta med resten av grøten og varm til rett under kokepunktet. Rør hele tiden.

  3. Hell over i porsjonsskåler og la stå kaldt til puddingen har satt seg, ca. 1 time.

    Dryss gjerne litt sukker på toppen for å unngå en hinne på grøten.

  4. Bland bringebær med bringebærsaus og server med et dryss mandler.