Oppskrift på semulepudding med mandler og bringebærsaus
4
Godkjent av bestemor

Semulepudding med mandler og bringebærsaus

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Semulepudding er en nydelig, tradisjonell dessert som kan lages god tid i forveien. Med en frisk bringebærsaus blir det en perfekt norsk dessert.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ½ desilitersemulegryn
3 spiseskjesukker
1 stkegg
1 stkvaniljestang
5 desiliterPiano Bringebærsaus
2 desiliterbringebær
4 spiseskjemandler, grovhakket

Slik gjør du det

  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med melk og semulegryn og kok opp. La småkoke under omrøring, ca. 15 minutter eller til grynene er møre. Fjern vaniljestangen.
  2. Visp sukker og egg sammen. Tilsett litt varm grøt under stadig omrøring. Hell eggeblandingen tilbake i gryta med resten av grøten og varm til rett under kokepunktet. Rør hele tiden.
  3. Hell over i porsjonsskåler og la stå kaldt til puddingen har satt seg, ca. 1 time.

    Tips:

    Dryss gjerne litt sukker på toppen for å unngå en hinne på grøten.

  4. Bland bringebær med bringebærsaus og server med et dryss mandler.

Bestemortips:

Ønsker du en enklere variant, lar du puddingen stivne i en bolle og serverer noen skjefuller i dype tallerkener med saus.

Kommentarer

Produkter i oppskriften