Glutenfri grøt

Glutenfri grøt

0
5
Enkel20 min
Glutenfri havregrøt er supermat for de med cøliaki. Denne gode varianten består av glutenfrie havregryn, bokhvete og chiafrø.

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping

  • 2 stk
    fikener
  • 2 ss
    hasselnøtter
  • 2 ss
    lønnesirup

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll bokhvete i kokende vann og ha den i en gryte med havregryn, chiafrø og melk.

    Tips

    Hel bokhvete inneholder et stoff som heter fagopyrin som kan irritere øyets slimhinne. Det er derfor viktig å skylle frøene i kokende vann før bruk.

  2. 2

    Kok opp grøten og la småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Rør inn rosiner og smak til med salt.

  3. 3

    Del fiken i båter og grovhakk hasselnøtter. Ha grøten i serveringsskåler og topp med fiken, hasselnøtter og sirup.

Tips

Havre er i utgangspunktet uten gluten, men for å være på den helt sikre siden og unngå spor av gluten, bør du velge glutenfrie varianter. Da er det garantert trygt for de med cøliaki.

Del denne oppskriften: