Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

2
3
Enkel40 min
Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.

Ingredienser

Antall porsjoner

TIL SERVERING

  • 2 stk
    gulrøtter
  • 4 ss
    hasselnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg byggryn i kaldt vann over natten.

  2. 2

    Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.

    Tips

    Du kan fint blande bløtlagte byggryn med melk og eller yoghurt og sette i kjøleskapet natten over. Da har du frokost med minimal innsats.

  3. 3

    Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.

  4. 4

    Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.

Tips

Rester av byggrynsgrøt blir god "riskrem" om du blander det med kremfløte pisket stiv med litt sukker. Server med bringebærsaus.

Del denne oppskriften: