Oppskrift på Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Rester av byggrynsgrøt blir god "riskrem" om du blander det med kremfløte pisket stiv med litt sukker. Server med bringebærsaus.

Slik gjør du

  1. Legg byggryn i kaldt vann over natten.

  2. Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.

    Du kan fint blande bløtlagte byggryn med melk og eller yoghurt og sette i kjøleskapet natten over. Da har du frokost med minimal innsats.

  3. Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.

  4. Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.