Oppskrift på Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter
2

Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ desiliterbyggryn
1 literTinemelk Økologisk Helmelk 4,1 % fett
2 teskjekanel
1 teskjekardemomme
4 desiliterTINE Økologisk Yoghurt Naturell
2 spiseskjehonning

TIL SERVERING

2 stkgulrøtter
4 spiseskjehasselnøtter

Slik gjør du det

  1. Legg byggryn i kaldt vann over natten.
  2. Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.

    Tips:

    Du kan fint blande bløtlagte byggryn med melk og eller yoghurt og sette i kjøleskapet natten over. Da har du frokost med minimal innsats.

  3. Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.
  4. Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.

Tips:

Rester av byggrynsgrøt blir god "riskrem" om du blander det med kremfløte pisket stiv med litt sukker. Server med bringebærsaus.

Kommentarer

Produkter i oppskriften