Oppskrift på Spinatformer med røkelaks
6

Spinatformer med røkelaks

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smakfull liten rett som passer godt til koldtbord eller som forrett. Husk å sette av tid til tining om du bruker frossen spinat, og at spinatformene skal stivne etter at de er satt i form.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Spinatformer med røkelaks

375 gramfrossen spinat
1 desilitervann
3 desiliterTINE Matfløte
2 pakkelys aspikbuljong
2 feddhvitløksfedd
¼ teskjerevet muskat

På toppen

200 gramrøkelaks i skiver
2 spiseskjefrisk timian

Slik gjør du det

    Spinatformer med røkelaks

  1. Sett spinat til tining.
  2. Kok opp vann og fløte. La aspikbuljong smelte i. Rør godt. Tilsett hvitløk og rør inn tint spinat. Smak til med revet muskatnøtt.
  3. Hell spinat i porsjonsformer, gjerne middels store muffinsformer på brett. La stivne et kjølig sted.
  4. Hvelv spinatformene ut på fat og legg på skiver med røket laks. Pynt med rød pepper og timian ved servering.

Tips:

Når du skal tine frossen spinat, er det lurt å legge spinaten i et dørslag eller en sikt, som du kan legge i en suppeskål. Da kan du klemme ut vannet litt etter litt som spinaten tiner.

Kommentarer

Produkter i oppskriften