Oppskrift på Skjørostravioli
0

Skjørostravioli

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget pasta er veldig godt, og med skjørost smaker denne raviolien nydelig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Foodprosessor og pastamaskin/kjevle

Ingredienser

300 gramhvetemel
3 stkegg
1 begerTINE Lettrømme 18 % SKJØROST
2 spiseskjeTINE Lettrømme 18 %
½ teskjesalt
½ teskjepepper
1 stksitron
2 spiseskjeurter, hakket
1 pakkegrønnkål
3 spiseskjekokevann
2 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Ha mel og egg i en foodprosessor og kjør det sammen til en kornete masse. Hell massen ut på benken og kna den sammen for hånd. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
  2. Bland skjørost med rømme slik at skjørosten så vidt bindes sammen. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og urter.
  3. Del deigen i tre biter. De som ikke brukes dekkes med plast. Klem deigemnet litt ut og rull det gjennom pastamaskinen på den tykkeste innstillingen. Rull deretter pastaen så tynn du får den. Trim kantene med en kniv, eller trinse, til en pen, avlang leiv. Pensle den ene langsiden med litt vann.

    Tips:

    Har du ikke pastamaskin, så kan du kjevle.

  4. Legg små skjeer med ostefyll i en stripe midt på leiven, med ca. to fingre mellomrom. Brett leiven i to over osten, og press deigen sammen rundt hver skje med ostefyll. Kutt leiven opp i individuelle raviolier.
  5. Kok ravioliene i lettsaltet vann, i ca. 2 minutter.
  6. Fres finhakket grønnkål i en panne med litt olje.
  7. Ha de kokte ravioliene over i pannen sammen med litt av kokevannet, smør og litt sitronsaft. Bland forsiktig og server.

Tips:

Ravioli kan fylles med all slags ost og kjøttpålegg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften