Oppskrift på Skagensalat med geiterømme på sprø rug
3

Skagensalat med rømme på sprø rug

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frisk og god skagensalat med rømme, servert på sprø rug. Passer perfekt som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Brød:

1 stkrugbrød
1 spiseskjeolivenolje
½ teskjesalt

Skagensalat:

80 gramrensede reker, hakket
80 gramkrepsehaler, hakket
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 spiseskjemajones
1 spiseskjefinhakket gressløk
1 spiseskjedill
1 teskjesennep
2 teskjesitronsaft
2 spiseskjeørret- eller lakserogn
2 kvisttimian

Slik gjør du det

    Brød:

  1. Sett stekeovnen på 170 °C.
  2. Skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig. Legg skivene på et stekebrett, ringle over olivenolje, og dryss på salt. Stek sprøtt i ovnen. Dette tar 4-5 minutter.

    Tips:

    Det kan være lurt å fryse rugbrødet litt før du skjærer i det. Da er det enklere å skjære tynt.

  3. Skagenrøre:

  4. Bland reker og krepshaler sammen med lettrømme, majones, gressløk, dill og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Ha skagenrøre på brødskivene og dryss over rogn. Pynt med litt timianblader.

Tips:

Skagensalat passer oggså ypperlig til røkt laks.

Kommentarer

Produkter i oppskriften