Oppskrift på Sherrysild

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sherrysild

Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ha gjerne sherrysild over i et pent glass og gi bort i gave til en matglad venn.

Slik gjør du

  1. Vann ut sildefilet om nødvendig, og tørk dem.

    Om silda er for salt kan den vannes ut i 2-3 timer i kaldt vann.

  2. Skjær sild i 1 cm brede biter på skrå. Del løk i ringer. Grovhakk dill.

  3. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass. Bland sammen eddik, olje, sukker, tomatjuice, pepper og sherry. Rør til sukkeret er oppløst.

  4. Hell lake over silden, og la den stå i minst 1 døgn og trekke før servering.