Oppskrift på Sherrysild
0

Sherrysild

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkkryddersildfileter
2 stkløk
½ buntdill

Lake

2 spiseskje7 % eddik
2 spiseskjeolje
¾ desilitersukker
2 desilitertomatjuice
1 teskjegrovmalt pepper
3 spiseskjesherry

Slik gjør du det

  1. Vann ut sildefilet om nødvendig, og tørk dem.

    Tips:

    Om silda er for salt kan den vannes ut i 2-3 timer i kaldt vann.
  2. Skjær sild i 1 cm brede biter på skrå. Del løk i ringer. Grovhakk dill.
  3. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass. Bland sammen eddik, olje, sukker, tomatjuice, pepper og sherry. Rør til sukkeret er oppløst.
  4. Hell lake over silden, og la den stå i minst 1 døgn og trekke før servering.

Tips:

Ha gjerne sherrysild over i et pent glass og gi bort i gave til en matglad venn.

 

Hvis silden er for salt, kan den vannes ut 2-3 timer i kaldt vann. 

Kommentarer