Oppskrift på Sherrysild, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sherrysild

Sild med mye smak av sherry og dill. Sildesalaten bør stå kaldt og trekke i minst ett døgn før den skal serveres.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Passer ypperlig til frokost i julen og er en veldig fin gave å gi bort om du har den over på et pent glass.

Slik gjør du

  1. Dersom du synes silden er for salt, kan du legge den litt i vann eller melk. Tørk deretter av silden før du deler sildefiletene i ca. 1 – 2 cm brede strimler.

  2. Skjær rødløk i ringer og hakk dill.

  3. Bland sherry, vann, eddik og sukker til en lake.

  4. Legg sild, løk, pepperkorn og dill lagvis og hell over laken.

    La sherrysilden trekke 1 døgn før den serveres.