Oppskrift på SALMA-tartar
0

SALMA-tartar med frisk lime og Crème Fraîche

(19)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Fantastisk laksetartar med SALMA, lime og Crème Fraîche servert med frisk grønnsakscrudité. Passer perfekt å servere som en del av et festmåltid. Denne lekre forretten har mesterkokk Tom Victor Gausdal utviklet for TINE Inspirasjon.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramSALMA
1 desiliterTINE Crème Fraîche Original
1 stklime (1/2 til tartar + 1/2 til crudités)
1 spiseskjesjalottløk (hakket)
1 teskjeingefær (revet)
2 spiseskjefrisk koriander
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
4 stkreddiker
1 stknepe
1 stkrødbeter
2 spiseskjeolje
1 spiseskjesoyasaus

Pynt:

2 spiseskjepeanøtter, grovhakket

Slik gjør du det

  1. Kutt SALMA i små terninger. Vend inn vispet Crème Fraîche, saft av lime, hakket sjalottløk, ingefær og koriander. Smak til med salt og pepper.
  2. Høvle reddik, nepe og rødbet i syltynne skiver. Legg i isvann i ca. 30 minutter. Tørk grønnsakene. Smak til med litt olje, soyasaus og limesaft.
  3. Legg på toppen av tartaren og pynt med hakkede peanøtter.

Tips:

"Crudités" er en tradisjonell fransk forrett som består av rå grønnsaker skåret i skiver eller servert hele, gjerne med en vinaigrette eller annen dipp.

Kommentarer

Produkter i oppskriften