Oppskrift på Rødbetsalat med dressing av pepperrot og geiterømme
0

Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

rivjern, stekebrett og kjele

Ingredienser

Dressing:

1 stkpepperrot
2 desiliterTINE Lettrømme 10 %
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Nøtter:

25 gramvalnøtter
2 spiseskjeolivenolje
¼ teskjesalt

Salat:

2 stksmå rødbeter, i tynne skiver
1 desilitersitronsaft
1 desilitersukker
3 stkreddiker, i tynne skiver
1 stilkstangselleri
1 stkfriseesalat, renset og vasket
2 spiseskjeolivenolje
5 dråpersitronsaft

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 165 °C.
  2. Dressing:

  3. Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.

  4. Nøtter:

  5. Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.
  6. Salat:

  7. Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.
  8. Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.

    Tips:

    Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.

Tips:

Bruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften