placeholder image
0

Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

rivjern, stekebrett og kjele

Ingredienser

Dressing:

1 stkpepperrot
2 dlTINE Lettrømme 10 %
¼ tssalt
¼ tspepper

Nøtter:

25 gvalnøtter
1 ssolivenolje
¼ tssalt

Salat:

2 stksmå rødbeter, i tynne skiver
1 dlsitronsaft
1 dlsukker
3 stkreddiker, i tynne skiver
1 stilkstangselleri
1 stkfriseesalat, renset og vasket
2 ssolivenolje
5 dråpersitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 165 °C.
  • Dressing:

    1. Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.

  • Nøtter:

    1. Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.
  • Salat:

    1. Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.
    2. Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.

      Tips:

      Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.

Tips:

Bruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften