Oppskrift på Rødbetsalat med dressing av pepperrot og geiterømme, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme

Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    rivjern, stekebrett og kjele
TIPS!: Bruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 165 °C.

Dressing:

  1. Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.

    Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.

Nøtter:

  1. Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.

Salat:

  1. Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.

  2. Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.

    Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.