Oppskrift på Ostefondue
0

Ostefondue

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ikke noe er mer sosialt enn å sitte rundt bordet og kose seg med fondue. Ostefondue kan tilberedes i en vanlig gryte og helles over i fonduegryte ved servering. Baguetter, gjerne daggamle, er vanlig tilbehør. Som variasjon brukes cherrytomater, oliven, stangselleri, blomkålbuketter og eventuelt skinke eller rensede reker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkhvitløksfedd
4 desiliterhvitvin
600 gramJarlsberg® Original, gjerne vellagret
2 spiseskjemaizena
teskjemuskat
teskjehvit pepper
teskjekajennepepper
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett hvis sausen blir for tykk

Forslag til tilbehør

1 stkloff
250 gramcherrytomater
1 desiliteroliven, sorte eller grønne
4 stilkstangselleri
100 gramblomkål
200 gramspekeskinke
250 gramreker

Slik gjør du det

  1. Bruk jerngryte eller tykkbunnet kjele med teflonbelegg. Gni gryten inn med hvitløk. Hell i vinen og varm den nesten til kokepunktet.
  2. Riv osten, og bland den med maizena i en plastpose. Rør osteblandingen ut i vinen i 2-3 omganger. Tilsett muskat, hvit pepper og kajennepepper. Rør til en tykk og jevn saus som henger på det som skal dyppes. Hvis sausen blir for tykk, kan du eventuelt tynne den ut med litt melk. Sett gryten på spritbluss midt på bordet.
  3. Sett på en kjele med vann. Skjær loff i terninger, stangselleri i skiver og blomkål i små buketter. Rens rekene. Kok blomkålbukettene. De skal være lettkokte.
  4. Anrett loff, cherrytomat, oliven, stangselleri, blomkål, spekeskinke og reker på fat eller små skåler. Gjestene velger selv hva de vil ha av tilbehør, og dypper det i den varme sausen.

Tips:

#1: Brødet kan også skjæres i fingertykke staver og ristes i panne, gjerne påsmurt smør og hvitløk. Dypp bitene rett i ostemassen.

#2: I stedet for Jarlsberg, kan du for eksempel bruke Sveitser eller Norvegia. Velg gjerne en vellagret variant. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften