Oppskrift på Ostefat med aprikoschutney

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostefat med aprikoschutney

Et ostefat hører også med til julefrokosten og koldtbordet. Ost er både lettvint og godt, og kan nesten være som dessert. Chutneys av ulike slag er godt følge til ost, og er veldig enkelt å lage. Prøv for eksempel denne oppskriften på aprikoschutney.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Temperer ostene ca 1 time før servering. Da kommer alle smakene til sin rett.

Slik gjør du

  1. Skjær aprikosene i biter. Press saften av sitronen. Kok aprikosene med vann, sitronsaft, stjerneanis og hel kanel i 10-15 minutter. Rør slik at det moser seg litt. Hakk valnøttene. Rør inn valnøtter og eventuelt madeira.

  2. Avkjøl og ha chutneyen over i et glass. Oppbevar kjølig til servering.

  3. Legg opp osten og sett frem chutneyen. Server gjerne kjeks eller knekkebrød til.