Oppskrift på Norvegia med lun aprikoschutney

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Norvegia med lun aprikoschutney

Norvegia Fyldig servert med hjemmelaget aprikoschutney og godt brød. Dette er en liten delikatesse.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Aprikoschutney kan med fordel spises kald. Ha chutney som blir til overs i tett glass og oppbevar kjølig. Den holder seg flere dager i kjøleskap.

Slik gjør du

Aprikoschutney:

  1. Snitt vaniljestang på langs og skrape ut frøene. Hakk aprikos. Riv skall fra appelsin. Ha vaniljefrø, aprikos, vann, appelsinskall, appelsinjuice, sukker, sitronsaft og kardemomme i en kjele.

  2. Kok forsiktig opp. La det putre i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når den avkjøles.

    Ønsker du chutneyen mer flytende, tilsetter du mer væske.

Brød og tilbehør:

  1. Skjær tykke skiver av ost, gjerne i trekantbiter. Ha smør på brødskivene.

  2. Legg osteskivene på brødskivene sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.

    La gjerne brødskiver og ost få et opphold under grill før de serveres med chutney.