Oppskrift på Norvegia med lun aprikoschutney
0

Norvegia med lun aprikoschutney

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Norvegia Fyldig servert med hjemmelaget aprikoschutney og godt brød. Dette er en liten delikatesse.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Aprikoschutney:

1 stkvaniljestang
200 gramtørkede aprikoser
2 desilitervann
1 stkappelsin
1 desiliterSunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
4 spiseskjesukker eller honning
3 spiseskjesitronsaft
8 stkhele kardemomme eller 2 kanelstenger

Brød og tilbehør:

200 gramNorvegia® Fyldig eller annen type Norvegia
4 skivergodt brød, gjerne valnøttbrød
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 desilitervalnøtter

Slik gjør du det

    Aprikoschutney:

  1. Snitt vaniljestang på langs og skrape ut frøene. Hakk aprikos. Riv skall fra appelsin. Ha vaniljefrø, aprikos, vann, appelsinskall, appelsinjuice, sukker, sitronsaft og kardemomme i en kjele.
  2. Kok forsiktig opp. La det putre i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når den avkjøles.

    Tips:

    Ønsker du chutneyen mer flytende, tilsetter du mer væske.
  3. Brød og tilbehør:

  4. Skjær tykke skiver av ost, gjerne i trekantbiter. Ha smør på brødskivene.
  5. Legg osteskivene på brødskivene sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.

    Tips:

    La gjerne brødskiver og ost få et opphold under grill før de serveres med chutney.

Tips:

Aprikoschutney kan med fordel spises kald. Ha chutney som blir til overs i tett glass og oppbevar kjølig. Den holder seg flere dager i kjøleskap.

Kommentarer

Produkter i oppskriften