Nøttesild

Nøttesild

2
10
Enkel30 min
Nøttesild er en særdeles smakfull variant med ananas, som alle sildeelskere bør prøve.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    sildefileter
  • 50 g
    nøtter , f.eks. hasselnøtter
  • 2 ss
    finhakket gressløk
  • 2 skiver
    ananas , i biter
  • 1 stk
    eple

Dressing:

  • 1 dl
    TINE® Kremfløte eller TINE Seterrømme
  • 2 ss
    ravigottesaus (evt. sennepssaus)
  • 2 ts
    sukker
  • 1 ts
    sitronsaft

Slik gjør du det

  1. 1

    Klipp sildefilet i biter. Hvis du smaker på sildefiletene og du synes de er for salte, kan du legge dem i vann eller melk i et par timer.

  2. 2

    Skjær eple i små terninger, hakk nøtter og ananas og bland dette med silden.

Dressing:

  1. 3

    Bland sammen fløte eller rømme, ravigottesaus, sukker og sitronsaft til en dressing og vend den forsiktig inn i sildeblandingen. La silden stå kaldt til neste dag før du serverer den.

Tips

Ha silden over på et pent glass og pynt med en rød sløyfe og en personlig hilsen. Perfekt å gi bort i julegave til den som har alt.Aldri hørt om Ravigottesaus? Les om den på Wikipedia (ekstern lenek)

Del denne oppskriften: