Jordskokksuppe med kamskjell

Jordskokksuppe med kamskjell

2
50
Enkel40 min
Jordskokksuppe er en god forrett i seg selv, men med stekte kamskjell blir det raskt en rett for et gourmetmåltid.

Ingredienser

Antall porsjoner

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell jordskokk og del i biter. Ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft. Da blir de ikke brune. Skrell og del sellerirot i små biter.

    Tips

    Er jordskokkene veldig ujevne, kan det var lurt å skrelle dem ved hjelp av en skje. Skrap bort skallet med siden av skjeen slik at du kommer godt inn i de små sprekkene.

  2. 2

    Kok opp jordskokk, sellerirot, kraft og fløte. La småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter.

  3. 3

    Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  4. 4

    Skjær et rutemønster på hver side av kamskjellene med en skarp kniv. Stek raskt på begge sider i en varm stekepanne med smør, ca. 1 minutt på hver side. Øs smør over hele tiden. Legg til side og la hvile et par minutter.

  5. 5

    Varm suppen til kokepunktet og server i varme tallerkener med kamskjellene plassert i midten. Pynt med kjørvel og finhakket gressløk.

Tips

Ønsker du en enda mer avansert rett kan du tilføre sprøstekt bacon i biter, urtepesto og brødkrutonger som garnityr.

Del denne oppskriften: