Oppskrift på Hummer med sitronsmør
0

Hummer med sitronsmør

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hummer med en frisk smak av sitronsmør er den perfekte forretten når man skal invitere gjester til en middag de sent vil glemme

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkhummer, kokt
150 gramTINE Meierismør
4 spiseskjefrisk timian, finhakket
2 stkhvitløksfedd
½ teskjechilipulver
1 stksitron

Slik gjør du det

  1. Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
  2. Fjern magesekk og tarm som ligger langs ryggen som en mørkfarget tråd. Fjern også gråfargede gjeller. Resten av hummeren er spiselig.
  3. Finhakk hvitløk. Varm smøret forsiktig sammen med finhakket hvitløk - ikke la det koke, ha i saften av halve sitronmengden, og chilikrydder og timian.
  4. Legg hummer med skallsiden ned i en ildfast form. Stek dem i ovnen i fem minutter på 180 °C varmluft. Hell over sitron- og urtesmøret og server med resten av sitronen i skiver.

Tips:

Dryss gjerne over litt nykvernet pepper før severing

Kommentarer

Produkter i oppskriften