Oppskrift på Hummer med sitronsmør, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hummer med sitronsmør

Hummer med en frisk smak av sitronsmør er den perfekte forretten når man skal invitere gjester til en middag de sent vil glemme

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dryss gjerne over litt nykvernet pepper før severing

Slik gjør du

  1. Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  2. Fjern magesekk og tarm som ligger langs ryggen som en mørkfarget tråd. Fjern også gråfargede gjeller. Resten av hummeren er spiselig.

  3. Finhakk hvitløk. Varm smøret forsiktig sammen med finhakket hvitløk - ikke la det koke, ha i saften av halve sitronmengden, og chilikrydder og timian.

  4. Legg hummer med skallsiden ned i en ildfast form. Stek dem i ovnen i fem minutter på 180 °C varmluft. Hell over sitron- og urtesmøret og server med resten av sitronen i skiver.