Gratinert sjøkreps med Jarlsberg
4

Gratinert sjøkreps

(19)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Sjøkreps smaker nydelig både som forrett og hovedrett. Her er oppskrift på en eksklusiv forrett kreert av Gastronomisk Institutt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stksjøkreps, kokt
4 spiseskjeolivenolje
1 spiseskjefinhakket estragon
1 spiseskjefransk sennep
4 spiseskjeJarlsberg® Vellagret m/skorpe (revet)
2 spiseskjeKviteseidsmør
10 stkruccola
1 stksjalottløk (i tynne skiver)
4 spiseskjeolivenolje
2 spiseskjesitronsaft

Slik gjør du det

  1. Riv halen av krepsen. Del halene på langs over ryggen, men ikke helt gjennom. Brett halen ut og fjern strengen.

    Tips:

    Kok gjerne kraft på hoder og klør.

  2. Varm opp stekepannen og legg krepsehalene i med skallet ned. La alt bli skikkelig varmt før du tilsetter litt olivenolje.Snu krepsen og la den få en rask stek på kjøttsiden.
  3. Lag en puré av estragon, sennep, Jarlsberg og Kviteseidsmør. Snu krepsen med kjøttsiden opp og smør på pureen. La krepsen steke videre i ett minutt.
  4. Vask og rens salaten og bland den med olje og sitronsaft og løk. Kvern over litt peppert og dryss på litt salt. Anrett krepsehaler på varme tallerkner og legg en håndfull salat på hver kreps.

Tips:

Det meste av maten sitter i halepartiet. Den velsmakende krepsen minner litt om både reker og hummer på smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften