Oppskrift på Grønn asparges med soyasmør

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grønn asparges med soyasmør

En perfekt forrett. Lettdampet asparges med smaksrik smørsaus og nøtter

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Koketiden på asparges varierer etter som tykkelsen er forskjellig. Det er viktig å ikke overkoke asparges da de er best al dente, altså med litt tyggemotstand.

Slik gjør du

  1. Knekk av nederste del på aspargesene og skrell den nederste delen med en grønnsaksskreller hvis aspargesen er trevlete. Kok opp lettsaltet vann.

  2. Smelt smør på middels til høy varme til smøret er lett gyllenbrunt. Hell over i et målebeger og la stå på benken til partiklene har sunket til bunns. Hell av det klarnede brunede smøret uten å få med bunnfallet.

  3. Varm opp smøret og smak til med soya og sitron. Hakk nøtter og vend inn.

  4. Kok asparges i fosskokende vann til akkurat al dente, 2–4 minutter, avhengig av tykkelsen. Skyll raskt i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og server med soyasmør.

    Hollandaisesaus er også veldig godt til grønn asparges.