Oppskrift på Djevelegg
0

Djevelegg

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Små munnfuller skumle djevelegg. Enkle som snacks eller som en forrett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkhardkokte egg, avkjølte
3 spiseskjeTINE Crème Fraîche Original
½ teskjesennep
⅛ teskjesalt
⅛ teskjepepper
12 stksorte oliven, steinfrie

Slik gjør du det

  1. Skjær eggene på langs i to. Ta forsiktig ut eggeplommene.
  2. Mos eggeplommene med en gaffel. Rør inn crème fraîche, sennep, salt og pepper.

    Tips:

    Ønsker du djeveleggene litt sterkere, tilsett ½ ts chilipulver per porsjon. Smak deg frem.

  3. Fordel eggeplommeblandingen tilbake i plommehullet i eggehvitene.
  4. Del oliven i to. Den ene delen fungerer som kroppen på edderkoppen. Den andre delen deles til bein

Tips:

Når du skal koke egg, er det alltid en fordel å bruke romtempererte egg. Stikk et lite hull i den butte enden av egget, det forhindrer at egget sprekker. Du kan legge eggene i kokende eller kaldt vann, men beregn koketiden fra det kalde vannet begynner å koke. Hardkokt egg: 8-10 minutter. Skyll eggene raskt i kaldt vann etter koking, for å forhindre at eggene fortsetter å stivne. Hardkokte egg bør avkjøles i rennende vann like lenge som koketiden.

Kommentarer

Produkter i oppskriften