Oppskrift på Djevelegg , foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Djevelegg

Små munnfuller skumle djevelegg. Enkle som snacks eller som en forrett.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Når du skal koke egg, er det alltid en fordel å bruke romtempererte egg. Stikk et lite hull i den butte enden av egget, det forhindrer at egget sprekker. Du kan legge eggene i kokende eller kaldt vann, men beregn koketiden fra det kalde vannet begynner å koke. Hardkokt egg: 8-10 minutter. Skyll eggene raskt i kaldt vann etter koking, for å forhindre at eggene fortsetter å stivne. Hardkokte egg bør avkjøles i rennende vann like lenge som koketiden.

Slik gjør du

  1. Skjær eggene på langs i to. Ta forsiktig ut eggeplommene.

  2. Mos eggeplommene med en gaffel. Rør inn crème fraîche, sennep, salt og pepper.

    Ønsker du djeveleggene litt sterkere, tilsett ½ ts chilipulver per porsjon. Smak deg frem.

  3. Fordel eggeplommeblandingen tilbake i plommehullet i eggehvitene.

  4. Del oliven i to. Den ene delen fungerer som kroppen på edderkoppen. Den andre delen deles til bein