Oppskrift på Spicy bakt potet

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Spicy bakt potet

Bakt potet smaker veldig godt som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt, men også som egen rett når du har lyst på noe ekstra eller skal lage en liten snack til kveldskosen. Cottage Cheese er sunt og lett, og passer veldig godt å ha i poteten. Lime, hakket rød chili og litt søt chilisaus setter en ekstra spiss på smaken.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan også bake potet i mikrobølgeovn: Potetene blir best hvis de bakes ved lav effekt i ca 15 min per potet. Bruker du full effekt, kan du regne ca 4 min per potet.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. Vask potetene. Stikk noen hull i potetskallet med spiss kniv eller gaffel. Bak potetene midt i ovnen, 45 – 60 minutter, alt etter størrelsen. Pakker du potetene inn i aluminiumsfolie må du regne 5-10 minutter lengre baketid.

  3. Press saften av limen, og hakk chilien fint. Bland limesaft og chili, sammen med chilisausen og saltet inn i cottage cheesen.

  4. Skjær et snitt i den bakte poteten og fyll med cottage cheese. Litt urter på toppen gjør poteten ekstra fristende.