Sjokoladetopper

(46)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Av og til er det godt å ha en boks småkaker på lur - også utenom julesesongen. Disse sjokoladetoppene er enkle å lage og smaker supergodt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterhavregryn
1 stkstort egg
2 desilitersukker
2 teskjevaniljesukker
2 spiseskjekakao
3 desiliterhvetemel
1 ½ teskjebakepulver

Pynt:

35 stkvalnøtter

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften gir ca 35 småkaker. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smelt smøret og hell det varmt over havregrynene. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel med kakao, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen, rør inn havregryn- og smørblandingen.
  3. Sett topper av deigen med to skjeer og god avstand på en stekeplate dekket med bakepapir. Dytt en valnøttbit i hver kake.
  4. Stek kakene midt i ovnen til de kjennes ferdige, ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar sjokoladetoppene i tett boks.

Tips:

Hjemmebakte småkaker er en hyggelig spiselig gave å gi bort.

Kommentarer

Produkter i oppskriften