Oppskrift på Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

Hvis du er glad i sjokolade, anbefaler vi denne oppskriften på sjokoladepannekaker med sjokoladesaus.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Lag gjerne en stor porsjon. Røren kan fryses og tines i mikrobølgeovnen.

Slik gjør du

Sjokoladesaus

  1. Hakk sjokolade. Kok opp fløte i en kjele. Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen og visp lett. Hold gjerne sausen varm.

Pannekaker

  1. Visp sammen kakao, hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Legg eggehvitene til side. De skal ikke brukes i denne oppskriften. Smelt smøret. Visp i eggeplommer, melk og det smeltede smøret, slik at alle klumpene forsvinner.

    Ikke kast eggehvitene! De kan for eksempel brukes til å lage marengs.

  2. La røren svelle i 15 - 20 minutter før steking.

  3. Varm stekepannen og ha i litt smør. Hell knapt 1 dl røre til hver pannekake og stek til den får litt bobler på overflaten og undersiden har fått fin farge. Vend panne­kakene og stek på den andre siden, ca. 1 minutt. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.

Til servering

  1. Server pannekakene med sjokoladesaus, pisket krem og gjerne noe bær og frukt, for eksempel bringebær og appelsinbåter.