Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

(49)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvis du er glad i sjokolade, anbefaler vi denne oppskriften på sjokoladepannekaker med sjokoladesaus.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladesaus

2 dlmørk sjokolade
3 dlTINE Kremfløte

Pannekaker

1 dlkakao
3 dlhvetemel
1 ½ dlsukker
1 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
½ tssalt
2 stkegg (kun eggeplommene)
50 gTINE Meierismør
5 dlTINE Skumma Kulturmjølk eller annen syrnet melk
1 ssTINE Meierismør til steking

Til servering

3 dlTINE Kremfløte
2 dlbringebær eller andre bær
2 stkappelsiner (skrellet og i båter)

Slik gjør du det

    Sjokoladesaus

  1. Hakk sjokolade. Kok opp fløte i en kjele. Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen og visp lett. Hold gjerne sausen varm.
  2. Pannekaker

  3. Visp sammen kakao, hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Legg eggehvitene til side. De skal ikke brukes i denne oppskriften. Smelt smøret. Visp i eggeplommer, melk og det smeltede smøret, slik at alle klumpene forsvinner.

    Tips:

    Ikke kast eggehvitene! De kan for eksempel brukes til å lage marengs.
  4. La røren svelle i 15 - 20 minutter før steking.
  5. Varm stekepannen og ha i litt smør. Hell knapt 1 dl røre til hver pannekake og stek til den får litt bobler på overflaten og undersiden har fått fin farge. Vend panne­kakene og stek på den andre siden, ca. 1 minutt. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.
  6. Til servering

  7. Server pannekakene med sjokoladesaus, pisket krem og gjerne noe bær og frukt, for eksempel bringebær og appelsinbåter.

Tips:

Lag gjerne en stor porsjon. Røren kan fryses og tines i mikrobølgeovnen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften