Oppskrift på rislapper med kanel og sitron

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rislapper med kanel og sitron

Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Lappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus. 

Slik gjør du

Lapper

  1. Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.

  2. Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.

Pynt

  1. Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.