Rislapper

Rislapper

19
406
Enkel15 min
Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Server gjerne med litt rømme blandet med jordbørsyltetøy.

Ingredienser

Antall stykker

  • 5 dl
    kald risgrøt (bruk gjerne rester)
  • 3 ss
    sukker
  • 1 dl
    hvetemel
  • ½ ts
    kardemomme
  • 2 stk
    store egg
  • 2 ss
    TINE® Meierismør , til steking

TOPPING

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha risgrøt i en bolle, rør inn sukker, hvetemel, kardemomme og egg. Bland godt sammen, til en jevn røre.

  2. 2

    Stek rislapper i litt smør i en varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.

  3. 3

    Rør rømme og syltetøy lett sammen og server til de nystekte rislappene. Topp gjerne med litt pistasjnøtter.

    Tips

    Fruktyoghurt er også godt på rislapper.

Tips

I stedet for risgrøt kan du bruke samme mengde cottage cheese.

Del denne oppskriften: