Oppskrift på Rømmebrød_bredde

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rømmebrød

En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks. En sikker vinner på kakebordet!

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Kjempegode å servere som de er eller med litt nypisket krem og en liten dæsj syltetøy.

Slik gjør du

  1. Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene.

  2. Bland rømme og mykt smør. Tilsett resten av ingrediensene og lag en fast deig. Avkjøl deigen et par timer.

  3. Kjevle deigen til tynne leiver. Dryss på sukker og kjevle det inn i leiven. Skjær ut runde kaker, ca 15 cm i diameter. Stek kakene gylne i jernet: NB! Bruk svak varme slik at kakene rekker å bli gjennomstekt før de er for mørke. Tålmodigheten teller her!

  4. Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren.