Rømmebrød

(48)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks. En sikker vinner på kakebordet!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ desiliterTINE Seterrømme
200 grammykt TINE Meierismør
½ desilitervann
¼ teskjesalt
½ teskjemalt kardemomme
4 spiseskjesukker
500 gramhvetemel

Til dryss:

½ desilitersukker

Slik gjør du det

  1. Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene.
  2. Bland rømme og mykt smør. Tilsett resten av ingrediensene og lag en fast deig. Avkjøl deigen et par timer.
  3. Kjevle deigen til tynne leiver. Dryss på sukker og kjevle det inn i leiven. Skjær ut runde kaker, ca 15 cm i diameter. Stek kakene gylne i jernet: NB! Bruk svak varme slik at kakene rekker å bli gjennomstekt før de er for mørke. Tålmodigheten teller her!
  4. Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren.

Bestemortips:

Kjempegode å servere med pisket krem og en liten dæsj syltetøy.

Kommentarer

Produkter i oppskriften