osteriet_selbu_jul
2
Godkjent av bestemor

Pepperkaker med blåmuggost

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pepperkaker hører så absolutt julen til. De er både morsomme å lage, men også kjempegode å spise. Men du, har du prøvd pepperkaker med blåmuggost på? Det er utrolig godt og bør prøves. En særdeles spennende smakskombinasjon, som også forøvrig er et glimrende forslag til spiselig julegave. Det blir i så fall en julegave som garantert faller i smak!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelagde pepperkaker

2 stkegg
2 ½ desilitersukker
250 grammørk sirup
125 gramTINE Meierismør
½ teskjemalt kanel
½ teskjemalt pepper
½ teskjemalt ingefær
½ teskjemalt nellik
½ teskjehornsalt
600 gramhvetemel

Ved siden av

1 stkSelbu Blå eller annen god blåmuggost

Slik gjør du det

  1. Visp eggene og sukkeret til du får en luftig eggedosis. Smelt sirup og smøret i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt. Bland sammen det tørre og ha det i kjelen. Elt deigen ferdig der. La deigen hvile kaldt en god stund. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.

    Tips:

    Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha pepperkakedeigen over i denne. Da vil det bli enklere for deg å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.

  2. Sett stekeovnen på 200°C. Ta fram en stekeplate med bakepapir og forskjellige pepperkakeformer.
  3. La deigen ligge i kjøleskapet og ta bare ut litt og litt som du arbeider med. Det er lettere å kjevle små leiver av den store deigen. Ta passende biter og kjevle på et lett melet bord. Kjevle ut til passe tykkelse (ca 0,3 cm) og stikk ut kaker med formene.
  4. Legg pepperkakene over på stekeplaten. Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er. Avkjøl delene på en flat rist.

Bestemortips:

Pakk like formede pepperkaker sammen med litt silkebånd og gi en god blåmuggost ved siden av. Dermed har du en smakfull julegave til matelskere!

Kommentarer

Produkter i oppskriften