Nøttemarengser

Nøttemarengser

1
14
Enkel60 min
Denne oppskriften på luftige og lette marengser har en deilig nøttesmak. De skal være sprø, og smelte i munnen. 

Ingredienser

Antall stykker

  • ½ dl
    grovhakkede hasselnøtter
  • 3 stk
    eggehviter
  • ¼ ts
    salt
  • 2 dl
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 125 °C. Skjær hasselnøttene i mindre biter. Ha saltet i eggehvitene, og pisk til hvitt skum. Tilsett sukker under fortsatt pisking til marengs. Bland forsiktig inn de hakkede nøttene.

    Tips

    Nøttene kan ristes på 180 °C i 15 minutter før de hakkes og tilsettes i marengsen for enda bedre smak.

  2. 2

    Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk to teskjeer til å sette røren som små topper på bakepapiret.

  3. 3

    Stek marengsene midt i ovnen i 15 minutter. Senk varmen til 100 °C, og stek videre i ca. 30 minutter, til marengsene er tørre og lette. Avkjøl på rist.

Tips

Dersom du ønsker en blankere overflate på margensen, tilsett en teskje hvitvinseddik.

Del denne oppskriften: