Oppskrift på Nøttemarengser
1

Nøttemarengser

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på luftige og lette marengser har en deilig nøttesmak. De skal være sprø, og smelte i munnen. Hva smaker vel bedre når du skal kose deg litt? Denne oppskriften gir ca. 20 marengser.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

½ desilitergrovhakkede hasselnøtter
3 stkeggehviter
¼ teskjesalt
2 desilitersukker

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 125 °C. Skjær hasselnøttene i mindre biter. Ha saltet i eggehvitene, og pisk til hvitt skum. Tilsett sukker under fortsatt pisking til marengs. Bland forsiktig inn de hakkede nøttene.
  2. Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk to teskjeer til å sette røren som små topper på bakepapiret.
  3. Stek marengsene midt i ovnen i 15 minutter. Senk varmen til 100 °C, og stek videre i ca. 30 minutter, til marengsene er tørre og lette.
  4. Avkjøl på rist.

Tips:

Dersom du ønsker en blankere overflate på margensen, tilsett en teskje hvitvinseddik.

Kommentarer