Oppskrift på Mandelflarn

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Mandelflarn

Oppskrift på herlige, knasende julefavoritter med mandler, Mandelflarn er et flatt, men deilig innslag i julebaksten. Sett en liten personlig touch på en iskremdessert ved å servere hjemmelagde mandelflarn ved siden av. Nydelig!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Denne mandelflarnoppskriften spør etter glukose. Det får du kjøpt på apoteket og er den ingrediensen som gjør at mandelflarn henger bedre sammen.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Først smelter du smøret og deretter rører inn sukkeret. Varm dette til kokepunktet. Avkjøl blandingen litt, før du rører inn mandlene, fløten, glucose og hvetemelet.

  3. Sett kakene på plate med en teskje. Bruk en hel teskje rør per mandelflarn. Husk å beregne litt god plass, for kakene flyter svært ut. Mandelflarn skal steke midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl de varme kakene litt før de tas av platen.

    Dersom du ønsker en form på dem, kan du bøye dem over en kjevle eller kopp mens de fortsatt er litt lunkne. Da blir det fine "skåler" som kan fylles med vispet krem, iskrem og bær.