Oppskrift på lavendeldrømmer, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Lavendeldrømmer

Lavendelblomster er spiselige og har en mild og fin smak. Lag små porsjonskaker med lavendel og et nydelig fyll bestående av krem, vaniljesukker og et vell av friske bær, som bringebær, jordbær, solbær eller bjørnebær. Strø gjerne litt lavendel på toppen og du har en godbit utenom det vanlige. Oppskriften holder til ca 35 kaker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bruk gjerne lavendel som pynt på kaker. Tørk blomstene selv utover et matpapir og oppbevar dem i tette glass på et lunt sted.

Slik gjør du

Kakedeig

  1. Ha lavendel i en morter og knus den.

  2. Bland raskt sammen ingrediensene til deigen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett lavendel i deigen. Gjør deigen til en rund pølse, ca 5 cm i diameter. Ha plastfolie rundt og legg den i kjøleskapet i ca 1-2 timer.

  3. Skjær rullen i skiver. Legg den på stekeplate dekket med bakepapir og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 8 minutter.

Fyll

  1. Visp fløten til krem sammen med vaniljesukker. Legg to og to kaker sammen med krem og bær mellom. Legg også en kremklatt oppå hver og pynt med bær og gjerne et grønt krydderblad eller tørket lavendel.