Oppskrift på kanelkrydrede havrepletter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kanelkrydrede havrepletter

Kjempegode havrepletter med eplegodt. Nydelige å servere når du får hyggelig kaffebesøk eller når du har lyst til å lage noe ekstra godt etter middag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Vaniljesaus eller vaniljekesam smaker veldig godt sammen med havreplettene.

Slik gjør du

Havrepletter

  1. Bland sammen mel, sukker, egg, melk og kanel og la røren stå og svelle i ca. 10 minutter.

  2. Rør i havregryn. Ha smør i varm stekepanne og legg skjeer med røre i panna, vel 1 spiseskje per plett. Stek ved middels sterk varme slik at de blir gjennomstekte, men ikke for mørke.

Eplegodt

  1. Del eplene i båter og smelt sukkeret i en kjele. Tilsett eplejuice og smør når sukkeret er gyllent og rør i eplebåtene. La eplebåtene bli myke og server sammen med plettene.