Oppskrift på kanelkrydrede havrepletter
0

Kanelkrydrede havrepletter

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kjempegode havrepletter med eplegodt. Nydelige å servere når du får hyggelig kaffebesøk eller når du har lyst til å lage noe ekstra godt etter middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Havrepletter

2 desiliterhvetemel
½ desilitersukker
2 stkegg
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 teskjemalt kanel
3 desiliterhavregryn
90 gramTINE Meierismør

Eplegodt

3 stkepler
2 spiseskjesukker
2 spiseskjeSunniva® Original Eplejuice
20 gramTINE Meierismør

Slik gjør du det

    Havrepletter

  1. Bland sammen mel, sukker, egg, melk og kanel og la røren stå og svelle i ca. 10 minutter.
  2. Rør i havregryn. Ha smør i varm stekepanne og legg skjeer med røre i panna, vel 1 spiseskje per plett. Stek ved middels sterk varme slik at de blir gjennomstekte, men ikke for mørke.
  3. Eplegodt

  4. Del eplene i båter og smelt sukkeret i en kjele. Tilsett eplejuice og smør når sukkeret er gyllent og rør i eplebåtene. La eplebåtene bli myke og server sammen med plettene.

Tips:

Vaniljesaus eller vaniljekesam smaker veldig godt sammen med havreplettene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften