Oppskrift på Gresskarvafler med krem

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gresskarvafler med krem

Gresskarvafler er ekstra saftige, og en fantastisk måte å bruke opp rester av gresskarkjøtt etter Halloween-lykteverkstedet. Servert med krem, ristede nøtter og karamellsaus har du en smakfull dessert.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Disse vaflene er kjempefin erstatning for brødskiver til matpakken. Prøv dem med geitost og spekeskinke, for eksempel.

Slik gjør du

 1. Smelt smør på lav varme. Ha mel, bakepulver, salt, kanel, malt ingefær, kardemomme, brunt sukker og gresskarpuré i en bakebolle.

  Bak gresskarkjøtt i ovnen til mørt, eller kok det med litt vann, og kjør til puré med blender eller stavmikser. Har du ikke gresskarkjøtt kan du kjøpe ferdig gresskarpuré på boks i supermarked med bredt sortiment.

 2. Visp inn melk, kulturmelk og egg til en jevn røre. Ha i smeltet smør og rør til godt blandet. La røren svelle i ca. 20 minutter.

 3. Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur.

 4. Stek vafler i et varmt vaffeljern med litt smør og avkjøl på rist.

 5. Hakk nøtter og rist i tørr stekepanne til de er lett gylne. Pisk kremfløten stiv. Server vaflene med krem, karamellsaus og hakkede nøtter.