Oppskrift på Glutenfrie smultringer

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Glutenfrie smultringer

Smultringer er norsk tradisjonsbakst, og regnes for mange som én av de syv slagene. Her har du oppskriften på en glutenfri variant. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, eller gi bort i gave til venner og familie.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: For å finne ut om smulten er passe varm, kan du stikke en tresleiv i gryten. Det skal bruse lett rundt sleiven.

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, hornsalt og kardemomme i melken, og bland alt sammen til en deig. Sett deigen tildekket i kjøleskapet i 1-2 timer.

  2. Kjevle deigen til en leiv på ca ½ cm. Trykk ut smultringer med en utstikker.

Frityrkoking

  1. Varm smulten i en gryte, gjerne en jerngryte. Kok kakene til de er gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en pinne, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.