Glutenfrie smultringer

(39)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Smultringer er norsk tradisjonsbakst, og regnes for mange som én av de syv slagene. Her har du oppskriften på en glutenfri variant. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, eller gi bort i gave til venner og familie.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkegg
3 desilitersukker
1 desiliterTINE Kulturmjølk
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
650 gramglutenfritt mel
2 teskjehornsalt
1 teskjekardemomme

Til koking

1 kilogramsmult til koking

Slik gjør du det

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, hornsalt og kardemomme i melken, og bland alt sammen til en deig. Sett deigen tildekket i kjøleskapet i 1-2 timer.
  2. Kjevle deigen til en leiv på ca ½ cm. Trykk ut smultringer med en utstikker.
  3. Frityrkoking

  4. Varm smulten i en gryte, gjerne en jerngryte. Kok kakene til de er gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en pinne, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.

    Tips:

    Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt, og det er lett å brenne seg. Slå aldri vann på varmt fett, og ha alltid et lokk parat som passer gryten.

Bestemortips:

For å finne ut om smulten er passe varm, kan du stikke en tresleiv i gryten. Det skal bruse lett rundt sleiven.

Kommentarer

Produkter i oppskriften