Oppskrift på glutenfrie sjokolade-cookies
8

Glutenfrie sjokolade-cookies

(58)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Glutenfrie sjokolade-cookies er lettlagde og nydelig småkjeks med deilige biter av sjokolade. Denne porsjonen gir deg ca 30 kjeks.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladecookies

4 ½ desiliterlyst glutenfritt mel (kakemiks)
1 teskjebakepulver
1 teskjesalt
225 gramTINE Meierismør, smeltet
1 ¾ desilitersukker
1 ¾ desiliterbrunt sukker
1 teskjevaniljesukker
2 stkegg
100 stkmørk sjokolade, grovhakket

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 180°C og finn fram et stekebrett med bakepapir.
  2. Ha smør, sukker, brunt sukker og egg i en bolle. Rør dette godt sammen til det blir luftig.
  3. Bland godt sammen melblandingen, bakepulver, salt, grove sjokoladebiter og vaniljesukkker. Tilsett denne i røren og miks det videre i et minutt slik at alt er godt blandet.
  4. Bruk en skje til å lage små kjeks av deigen som du plasserer på stekebrettet. Stek kjeksen midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar kjeksen i en tett boks.

Tips:

Bytt gjerne ut halvparten av sjokoladen med hvit sjokolade.

Kommentarer

Produkter i oppskriften