Oppskrift på Farsdagsvafler med vaniljekesam
2

Vafler med vaniljekesam

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En god vaffeloppskrift er noe vi setter stor pris på. Her har du en variant hvor vi bruker syrnet melk, nærmere bestemt Kulturmjølk, som gir ekstra saftige og gode vafler. Vafler med brunost og syltetøy er jo en klassiker, men her har vi valgt å ha vaniljekesam, bringebær og pinjekjerner på vaffelplatene. Det smaker friskt og fantastisk godt - og du bør absolutt prøve det!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelagd vaffelrøre med Kulturmjølk

2 stkegg
1 desilitersukker
1 teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
½ teskjekardemomme (kan sløyfes)
3 desiliterTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
5 ½ desiliterhvetemel
100 gramsmeltet TINE Meierismør

På vaflene

1 begerKesam® Vanilje
250 grambringebær
3 spiseskjepinjekjerner

Pynt (kan sløyfes)

2 spiseskjemelis
16 stkmelisseblader

Slik gjør du det

    Hjemmelaget vaffelrøre

  1. Smelt smøret på middels varme og la det avkjøle. I mellomtiden pisker du egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
  2. La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 minutter for at den skal få den riktige konsistensen før du steker den.
  3. Stek vaflene i varmt vaffeljern og litt smør, avkjøl på rist slik at de blir sprø.
  4. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne. Avkjøl.
  5. Anrett vaniljekesam, bær og pinjekjerner på vaflene. Dryss på litt melis og pynt med melisseblader.

Tips:

For å sette ditt eget preg på vaflene, kan du for eksempel tilsette vaniljesukker i røren. Det smaker også godt med revet appelsinskall, hakkede nøtter eller revet sjokolade.

Kommentarer

Produkter i oppskriften