Oppskrift på Farsdagsvafler med vaniljekesam

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Vafler med vaniljekesam

En god vaffeloppskrift er noe vi setter stor pris på. Her har du en variant hvor vi bruker syrnet melk, nærmere bestemt Kulturmjølk, som gir ekstra saftige og gode vafler. Vafler med brunost og syltetøy er jo en klassiker, men her har vi valgt å ha vaniljekesam, bringebær og pinjekjerner på vaffelplatene. Det smaker friskt og fantastisk godt - og du bør absolutt prøve det!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: For å sette ditt eget preg på vaflene, kan du for eksempel tilsette vaniljesukker i røren. Det smaker også godt med revet appelsinskall, hakkede nøtter eller revet sjokolade.

Slik gjør du

Hjemmelaget vaffelrøre

  1. Smelt smøret på middels varme og la det avkjøle. I mellomtiden pisker du egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.

  2. La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 minutter for at den skal få den riktige konsistensen før du steker den.

  3. Stek vaflene i varmt vaffeljern og litt smør, avkjøl på rist slik at de blir sprø.

  4. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne. Avkjøl.

  5. Anrett vaniljekesam, bær og pinjekjerner på vaflene. Dryss på litt melis og pynt med melisseblader.