Oppskrift eplestenger

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplestenger

Nydelige småkaker laget av luftig mørdeig med herlig smak av eple og kanel. Oppskriften gir ca. 50 småkaker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Stekeplate med bakepapir
TIPS!: Mørdeigskaker holder i 1-2 uker oppbevart kaldt i tett boks.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Denne oppskriften gir ca. 50 småkaker.

  2. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og hjortetakksalt og rør det i smørkremen.

  3. Del deigen i fire lengder og rull dem ut og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Gjør en fordypning i lengdene og fyll med eplemos. Dryss kanel over. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.

  4. Rør sammen glasuren og fordel den over eplemosen på de varme lengdene. Skjær dem skrått i ca. 3 cm brede biter før de er helt avkjølt.