Eplestenger
0

Eplestenger

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nydelige småkaker laget av luftig mørdeig med herlig smak av eple og kanel. Oppskriften gir ca. 50 småkaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stekeplate med bakepapir

Ingredienser

250 gramTINE Meierismør
1 ½ desilitersukker
2 stkegg
7 desiliterhvetemel
1 teskjehornsalt

Fyll:

2 desilitereplemos
2 teskjemalt kanel

Glasur:

2 desilitermelis
2 spiseskjevann

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Denne oppskriften gir ca. 50 småkaker.
  2. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og hjortetakksalt og rør det i smørkremen.
  3. Del deigen i fire lengder og rull dem ut og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Gjør en fordypning i lengdene og fyll med eplemos. Dryss kanel over. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
  4. Rør sammen glasuren og fordel den over eplemosen på de varme lengdene. Skjær dem skrått i ca. 3 cm brede biter før de er helt avkjølt.

Tips:

Mørdeigskaker holder i 1-2 uker oppbevart kaldt i tett boks.

Kommentarer

Produkter i oppskriften