Oppskrift på Crêpe Suzette
5

Crêpe Suzette

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her viser vi deg hvordan du lager Crêpe Suzette, de verdenskjente franske dessertpannekakene.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Crêpe Suzette

100 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterhvetemel
2 desiliterTINE Kremfløte
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller Hel
4 stkegg
1 stksitron (revet skall av)

Appelsinsaus

100 gramTINE Meierismør
1 ½ desilitermelis
3 spiseskjesitronsaft
1 ½ desiliterSunniva Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice

Tilbehør

3 desiliterTINE Kremfløte
2 spiseskjesukker
16 stkjordbær delt i to
appelsin i strimler

Slik gjør du det

    Crêpe Suzette

  1. Smelt smør på middels varme og sett til avkjøling. Visp sammen hvetemel, kremfløte, melk, egg og sitronskall til røre og tilsett det lett avkjølte smøret.
  2. La røren svelle (hvile) i ca. 30 minutter. Dette er viktig for å få et godt resultat.
  3. Stek tynne pannekaker i middels varm stekepanne. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Brett dem i fire og hold dem varme i ildfast fat.
  4. Appelsinsaus

  5. Bland smør, melis, sitronsaus og juice i en kjele og la sausen få et oppkok. Hell appelsinsausen over pannekakene rett før servering.
  6. Tilbehør

  7. Visp kremfløte sammen med litt sukker til du får en luftig og fin krem. Server krem (is smaker også godt til!) til de varme crepe suzette. Skjær gjerne noen jordbær eller andre bær i to og strø over desserten sammen med appelsinskall i strimler.

Tips:

Pannekakene serveres ofte flambert på spektakulært vis, men krem eller iskrem og ferske bær er også helt nydelig til pannekakene. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften