Oppskrift på Crêpe Suzette

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Crêpe Suzette

Her viser vi deg hvordan du lager Crêpe Suzette, de verdenskjente franske dessertpannekakene.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Pannekakene serveres ofte flambert på spektakulært vis, men krem eller iskrem og ferske bær er også helt nydelig til pannekakene. 

Slik gjør du

Crêpe Suzette

  1. Smelt smør på middels varme og sett til avkjøling. Visp sammen hvetemel, kremfløte, melk, egg og sitronskall til røre og tilsett det lett avkjølte smøret.

  2. La røren svelle (hvile) i ca. 30 minutter. Dette er viktig for å få et godt resultat.

  3. Stek tynne pannekaker i middels varm stekepanne. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Brett dem i fire og hold dem varme i ildfast fat.

Appelsinsaus

  1. Bland smør, melis, sitronsaus og juice i en kjele og la sausen få et oppkok. Hell appelsinsausen over pannekakene rett før servering.

Tilbehør

  1. Visp kremfløte sammen med litt sukker til du får en luftig og fin krem. Server krem (is smaker også godt til!) til de varme crepe suzette. Skjær gjerne noen jordbær eller andre bær i to og strø over desserten sammen med appelsinskall i strimler.