Oppskrift på Cookies fra Bakeriet i Lom
4

Cookies fra Bakeriet i Lom

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvert år selges tusenvis av boller, brød og cookies over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 store, lyse cookies. God fornøyelse!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Cookies fra Bakeriet i Lom

210 gramhvetemel
210 gramhavregryn
145 gramTINE Meierismør (romtemperert)
50 grambrunt sukker
100 gramsukker
2 teskjebakepulver
½ teskjesalt
2 spiseskjesirup
100 gramrosiner
50 gramtranebær
½ desilitervann

Slik gjør du det

  1. Grovhakk tranebærene. Bland hvetemel, havregryn, sukker, bakepulver og smør i en bolle. Jobb det sammen med fingrene (smuldre) til du får en kornete og smuldrete blanding.
  2. Ha deretter i sirup, vann, rosiner og tranebær og elt det forsiktig sammen til en deig. Rull deigen sammen til en eller to tykke pølser, legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 175°C.
  4. Den tykke pølsa kan du skjære i tykke skiver og legge dem på en stekeplate dekket med bakepapir.
  5. Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-15 minutter.
  6. Ta kjeksene av bakeplaten med en stekespade og avkjøl på rist.

Tips:

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut smøret en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg.

2. Hvis du ønsker det, bytt gjerne ut tranebær med sjokolade.

Kommentarer

Produkter i oppskriften