Cookies fra Bakeriet i Lom

Cookies fra Bakeriet i Lom

6
84
Enkel70 min
Hvert år selges tusenvis av boller, brød og cookies over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 store, lyse cookies. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Cookies fra Bakeriet i Lom

  • 210 g
    hvetemel
  • 210 g
    havregryn
  • 145 g
    TINE® Meierismør (romtemperert)
  • 50 g
    brunt sukker
  • 100 g
    sukker
  • 2 ts
    bakepulver
  • ½ ts
    salt
  • 2 ss
    sirup
  • 100 g
    rosiner
  • 50 g
    ferske tranebær
  • ½ dl
    vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Grovhakk tranebærene. Bland hvetemel, havregryn, sukker, bakepulver og smør i en bolle. Jobb det sammen med fingrene (smuldre) til du får en kornete og smuldrete blanding.

  2. 2

    Ha deretter i sirup, vann, rosiner og tranebær og elt det forsiktig sammen til en deig. Rull deigen sammen til en eller to tykke pølser, legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.

  3. 3

    Sett stekeovnen på 175°C.

  4. 4

    Den tykke pølsa kan du skjære i tykke skiver og legge dem på en stekeplate dekket med bakepapir.

  5. 5

    Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-15 minutter.

  6. 6

    Ta kjeksene av bakeplaten med en stekespade og avkjøl på rist.

Tips

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut smøret en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg.2. Hvis du ønsker det, bytt gjerne ut tranebær med sjokolade.

Del denne oppskriften: