Oppskrift på Brun-hvite kjeks, foto: Thomas Røyert kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Brun-hvite kjeks

Lekre småkjeks med både hvit og mørk sjokolade, som er perfekte å gi bort til for eksempel jul. Så enkelt og så vakkert kan det altså gjøres! Disse småkakene er Peggy Nordvik fra Sandnes sitt bidrag i TINE og KKs "Søte, spiselige gaver"-konkurranse.

  • Vanskelig:

    Krevende
  • Tid:

TIPS!: Hvis du greier å avse noen av disse lekre kjeksene, kan du jo for eksempel bruke de som juletrepynt. Men da må du huske å lage et hull til tråden før de settes i stekeovnen.

Slik gjør du

  1. Denne oppskriften gir ca 40 kaker. For å få det beste resultatet, skal deigen hvile i minst 1 time før kjeksen stikkes ut.

  2. Visp smør og melis sammen. Rør inn egget, ha i hvetemel sammen med potetmel.

  3. Del deigen i to. I den ene halvdelen røres den smeltede hvite sjokoladen inn. I den andre halvdelen røres kakaoen inn sammen med den smeltede mørke sjokoladen. La den ferdige deigen hvilke i kjøleskapet i minst 1 time.

  4. Sett stekeovnen på 180 °C. Finn fram pepperkakeformer og stekeplate med bakepapir.

  5. Kjevle ut deigen og stikk ut kjeksene. Du trenger to like former i ulik størrelse. Legg en lys og en mørk deig på hverandre, slik vist på bildet. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøl de ferdig stekte kjeksene på rist.